Ga direct naar: Navigatie | Inhoud
"  Wat fijn dat deze vorm van behandeling nu ook particulier mogelijk is. Het hele gezin merkt het effect.  "

Voor wie is beeldende therapie?

Kinderen creatieve therapie

Beeldende therapie is geschikt voor iedereen die een affiniteit heeft om met creatieve beeldende materialen aan de slag te gaan, en daarmee te kijken naar problemen, gevoelens of manieren van doen.
Je hoeft geen kunstenaar te zijn om deze therapievorm te doen, en je hoeft niet ‘mooi’ te kunnen tekenen. Het gaat om de persoonlijke ervaringen die je opdoet, de inzichten die het je biedt, en het leerproces.

Het is geschikt voor mensen die moeite hebben met het verwoorden van wat er in hen omgaat. Maar ook is het erg geschikt voor mensen die juist heel goed kunnen verwoorden, maar die het contact met hun gevoel kwijt zijn geraakt en veel vanuit hun hoofd leven.

Ik ben gespecialiseerd in het werken met mensen met emotionele problemen; met name trauma, rouwproblematiek, depressie en angst.

Voor kinderen, jongeren en ouders

In mijn praktijk bied ik beeldende therapie voor kinderen vanaf 4 jaar, en jongeren / jong volwassenen. Daarnaast begeleid ik ouders die problemen ervaren in de opvoeding / omgang met hun kind. Ik kan hulp bieden door kind en ouders samen creatieve opdrachten te laten doen. Hierdoor kan een deel observatie plaatsvinden, en er kan ook actief geoefend worden met nieuw en gewenst gedrag.